Centrul Educational QuoVadis

10 Motive să susții examenul Cambridge English

over 6 years ago
10 Motive să susții examenul Cambridge English

1. Este, la moment, cel mai popular examen, cu cea mai largă recunoastere pe plan mondial,

Cu o tradiţie de peste 100 de ani (începând cu anul 1913), examenele Cambridge English sunt susţinute anual de peste 2 milioane de candidaţi din mai mult de 130 de ţări. Certificatele obţinute sunt recunoscute de mai mult de 12 000 de companii, organizaţii, ministere, întreprinderi, universităţi şi colegii din întreagă lume.

2. Obtii un certificat recunoscut pe plan international, care îți va servi în scop educaţional sau profesional și care să reflecte capacitătile dobândite.

Astfel, îti imbogatesti CV-ul cu o diploma valoroasă și are avantajul că îți echivalează cursurile de limbă engleză la orice facultate.

3. Este un examen complex, care testează toate competențele lingvistice.

4. Este un examen care se organizeaza pe mai multe nivele de dificultate, de la cel mai mic nivel A 1 vîrsta minimă fiind de 7 ani pînă la C 2 – Proficiency.

În același timp este la fel de atractiv pentru oricare grupe de vârstă cărora se adresează. Spre exemplu, se folosesc sarcini de lucru cu suport vizual pentru cei mici, texte interesante din punctul de vedere al conţinutului pentru cei cu niveluri superioare de cunoaştere a limbii engleze. Însărcinările sunt relevante ca mod de evaluare pentru nivelurile la care se raportează conform descriptorilor de performanţă din Cadrul Comun European de Referinţă pentru Limbi Străine.

5. Formatul examenului Cambridge este rezultatul uui efort continuu și constant de perfecționare.

6. Spre deosebire de alte examene, candidatul Cambridge trebuie să cunoască care este nivelul pentru a se înscrie la examen.

Aceasta este lista de opțiuni în funcție de vîrstă și nivel de cunoștințe:

Young Learners English

  • Starters şi Movers – A1 Introductiv sau de descoperire
  • Flyers – A2 Intermediar sau de supravieţuire

General English and for Schools

  • KET (Key English Test) – A2 Intermediar sau de supravieţuire
  • PET (Preliminary English Test) – B1 Nivel-prag
  • FCE (First Certificate în English) – B2 Independent

Academic and Professional English

  • CAE (Cambridge Advanced English) – C1 Avansat
  • CPE (Cambridge Proficiency English) – C2 Experimentat

7. Examenul poate fi susținut atît pe calculator, cît și pe hîrtie indiferent de vîrsta candidatului.

8. Pentru copii și părinți înscrierea la acest examen reprezintă o evaluare externă, o garanție a efortului depus pentru învățare și a calității instruirii realizate.

Vă veți familiariza cu atmosfera de examen, cu tehnici de lucru pentru încadrarea în timp şi strategii de abordare a fiecărui tip de subiecte, alături de exerciţiul continuu de păstrare a concentrării pentru un timp îndelungat, dar şi dezvoltarea abilităţii de a-şi gestiona propriile emoţii.

9. Certificatul Cambridge English este valabil toată viața.

10. Nu în ultimul timp, -diploma obținută în urma unui test Cambridge English este, de asemenea, recunoscută de Ministerul Educației ca una care certifică capacitățile lingvistice la limba engleză. fiind scutit cu nota 10 din oficiu de la examenul de bacalaureat la proba limbă străină.