Centrul Educational QuoVadis

Oportunitate pentru profesori: ce este un examen TKT și de ce ar trebui să îl susțineți?

about 6 years ago
Oportunitate pentru profesori: ce este un examen TKT și de ce ar trebui să îl susțineți?

Pe 9 și 10 februarie 2018, Centrul Educațional Quo Vadis în colaborare cu EEC București (European Examination Centre) a organizat un seminar pentru profesorii de limbă engleză, dedicat examenelor Cambridge English TKT și TKT Young Learners. Evenimentul a fost moderat de Eliza Răduca, Development Manager la EEC București, care pe parcursul celor două zile, le-a prezentat participanților ce este un examen Cambridge English, ce beneficii profesionale le oferă și de ce ar trebui să îl susțină.

Așadar, ce este un examen TKT și de ce profesorii de limbă engleză ar trebui să îl susțină?

TKT este un examen care evaluează competențele de predare ale unui profesor de limbă engleză. Deși la prima vedere ar părea că sună stresant, pregătirea pentru susținerea TKT-ului este, de fapt, una distractivă, care vă ajută să învățați mai multe despre metodele de predare ale limbii engleze și vă oferă mai multă încredere și inspirație pentru a organiza orele.

Examenul este divizat în 4 module:

  • Modulul 1: Background to language teaching
  • Modulul 2: Planing for language teaching
  • Modulul 3: Classroom management
  • Modulul practic: Assessment of teaching competence.

Pentru primele 3 module, testul are o durată de 1 oră și 20 de minute, în care profesorul va răspunde la 80 de întrebări. Pentru modulul practic, profesorul trebuie să desfășoare o oră de limbă engleză, cu asistarea unuia dintre evaluatorii Cambridge English.

Examenul TKT Moldova

De ce ar trebui să susțineți testul TKT?

Pentru că:

  • Obțineți o diplomă recunoscută internațional din partea Cambridge English Language Assessment, un departament non-profit din cadrul Universități Cambridge;
  • Vă ajută să vă dezvoltați potențialul și să avansați în carieră;
  • Vă puteți pregăti individual sau în grup, fără a fi necesar să cheltuiți sume mari pentru aceasta.

V-am intrigat? Centrul Educațional Quo Vadis este unica instituție din Republica Moldova în cadrul căreia vă puteți pregăti pentru examenul TKT! Și tot la locația centrului veți susține examenul!

Pentru mai multe informații, contactați-ne la unul dintre numerele de telefon: (022) 99 99 88 sau 069 282 453 sau vizitați-ne pe str. A. Șciusev 82.

Șansa să deveniți profesori mai bine calificați este în mîinile voastre!