Centrul Educational QuoVadis

De ce să înveți limba spaniolă?!

over 5 years ago
De ce să înveți limba spaniolă?!

Crezi că a venit timpul să mai înveți o limbă și nu știi care să o alegi? Quo Vadis îți va da câteva motive să alegi limba spaniolă.

Știai că spaniola este limba oficială în 20 de țări, printre care Spania, Mexic, Columbia, Cuba, Republica Dominicană ș. a.?

Chiar dacă unii cred ca spaniola se vorbește doar în Spania și America, ea se întâlnește pe toate șase continente:

  • în Europa: Spania;
  • America: toate țările Americii Centrale și de Sud cu excepția Braziliei, deși în aceasta ultima sunt milioane de persoane care o vorbesc ca a doua limbă.
  • Da-da, în Africa spaniola se vorbește în orașele Ceuta și Melilla, dar și în Insulele Canare, Guinea Ecuatorială și Sahara Occidentală.
  • Oceania – în Insula Paștelui și în Polinezia.
  • în Antarctida, chiar dacă pare straniu, pe acest continent spaniola se vorbește în localitatea Argentiniană Fortin Sargento Cabral și în Villa la Estrella, localitatea Chiliană.

Este pe locul doi în lume (după chineza mandarină) după număr de vorbitori nativi și pe locul trei (după chineza mandarină și engleza) ca număr total de vorbitori – mai mult de 572 milioane de persoane.

Este una din șase limbi oficiale ale ONU (împreună cu arabă, chineză, engleză, franceză și rusă). La fel este una din limbile oficiale ale Organizației Internaționale a Muncii, Organizației Mondiale a Comerțului și a Federației Internaționale de Fotbal.

Este a treia cea mai vorbită limbă în rețeli sociale.

Deci, știind această limbă îți mărești șansele să obții un job bun, poți găsi prieteni noi pe facebook și twitter, poți călători fără probleme pe orice continent. Și dacă încă nu te-am convins, adu-ți aminte că această limbă frumoasă o vorbesc cântăreții, actorii și forbaliștii tăi preferați 😉

Acum câteva curiozități despre limba spaniolă:

Spaniola este cea mai rapidă limbă din lume. Împarte acest “titlu” cu limba japoneză. Pe partea opusă se află germana și chineza mandarină – cele mai lente limbi.

În limba spaniolă semnul întrebării și semnul exclamării se întâlnește atât la sfârșitul propoziției, cât și la începutul ei, unde se scrie “cu picioarele în sus”, adică inversat.

Dacă cele citite te-au determinat să începi studiul limbii spaniole, nu ezita, vino la Quo Vadis! Cu noi o vei face în cel mai distractiv mod! Vei petrece timpul într-o ambianță plăcută și pleca acasă cu noi cunoștințe!